JANUARY 22, 2017/ FASHION

REACH FOR THE STARS

Even though many think that trendsetter like high heels, but reality is: they want comfortable shoes, and you can often spot them wearing sneakers, flats, and in the last few season this to two types of shoes got some serious competition when the “Elyse” shoes from the famous British designer Stella McCartney came out. The unusual design, where the wooden platform catches the eye even more with the white rubber, has its love & hate supporters  on social media.

They are very comfortable, soft and practical shoes, that look very unusual, but give to every women an unique elegance, it makes your legs look longer, and when you wear them you can feel ease of design Stella has.

She is vegetarian and only uses eco leather for her shoes and bags, as a substitute for materials that are gained through killing animals. This shoes are best know for the stars that most models have. I chose them in burgundy.

The moto of this phenomenal shoes is: “I’m not a high heels type of person, this is what I am most comfortable with.”. This is what trendsetters say that wear this shoes not only in day outfits but night as well.

They capture the eye very easily, unique for combining them with inspirational outfits, proving that you can wear them on everything, that makes this investment worth it.

And this post would have not been so special without the amazing photographic eye of Aleksandar Bunevski, that made this photos make this post even better. On whom I am very grateful for.


Иако многумина сметаат дека трендсетерките сакаат високи штикли, ситуацијата од нивните секојдневија е поинаква: тие сакаат удобни обувки, па затоа често на нив се забележуваат патики, балетанки, а последните две сезони овие два вида најдобри пријателки на стапалата добија сериозна конкуренција со моделот “Elyse” со потпис на позната британска креаторка Stella McCartney. Необичниот дизајн, во кој дрвената платформа е дополнително засилена со бела гума има свои love & hate поддржувачи на социјалните мрежи.
Станува збор за исклучително удобни, меки и практични обувки, кои изгледаат многу необично, но на секоја девојка и даваат необична елеганција во движењето, ги издолжуваат нозете, а кога ги имате на себе се чувствува таа леснотија на совршениот дизајн на Stella.

Таа е вегетаријанка и исклучително користи еко кожа при изработка на обувки и ташни како замена за материјали кои се добиваат од убивање на животни.Овој дизајн стана најпрепознатлив по ѕвездите кои ги има на повеќето модели од оваа линија. Јас се одлучив за бургунди бојата

Мотото на овие феноменални чевли е следно:
“Не сум тип за штикли, вака ми е најудобно”. Тоа го порачуваат главните трендсетерки кои ги носат овие необични чевли и тоа не само во дневни комбинации, туку и во вечерни аутфити.

Забележителни и пред се посебни за комбинирање со инспиративна гардероба, докажувајќи дека се носат скоро со се, со што е оправдана оваа инвестиција.
И ништо од оваа сторија за Elyse немаше да биде така впечатливо, ако зад фотокамерата не застанеше мојот драг пријател Александар Буневски да ги овековечи овие навистина посебни чевли во една фотосесисија за мојот блог, за што му сум бескрајно благодарна.

Shirt: H&M here

Jeans: TopShop here

Shoes: Stella McCartney “Elyse Star” here (similar)