JUNE 19, 2017/ BEAUTY

IN THE EMBRACE OF BEAUTY

Is it a luxury to pamper yourself?

Not everyone can pamper themselves. It might look like a type of selfishness, more like a sense that we need to love ourselves the most. Because, one who is not good to himself, is not good to others as well.
What does it mean to pamper oneself?

To make time for what we love, what makes us happy, something that we enjoy. That which relax and cherish us. I am taking you in my beauty haven AURA. Leave your stress in the entrance…The moment you step through the doors of AURA, the warming welcome of the excellent staff of professionals, will ensure you that you have come to the right place. A place where you will be pampered. A place where you will receive superb treatments and careful service. A place that is simply different from the rest.

Doesn’t matter if you are celebrating a special occasion, or you just want to turn your ordinary day into an unforgettable experience, the luxurious and unique menu of services will give adequate treatments for every taste. Todays visit in AURA was dedicated to manicure and pedicure, something that I always enjoy getting.

Луксуз ли е да си угодуваш себеси?
Не умее секој себеси да си угодува.
Тоа е една врста на талентирана себичност, како што можеби изгледа гледано од страна, односно свест за тоа дека сме должни себеси да се сакаме најповеќе. Бидејќи, кој не е добар кон себе, не е добар ни кон другите.

Што значи тоа да си угодуваш себеси?
Секако, да одвоиме време за она што го сакаме, она што не радува, она во што уживаме. Она што не релаксира и негува, благотворно делува на здравјето па и убавината. Ве водам во мојата оаза на убавина АУРА.

Оставете го Вашиот стрес на прагот….Во моментот кога ќе влезете низ вратата на АУРА, топлото добредојде на одличниот персонал составен од професионалци ќе Ве уверат дека сте дошле на вистинското место. Место на кое ќе Ви се угодува, каде ќе се препородите. Место во кое ќе добиете врвни козметички третмани и внимателна услуга. Место кое едноставно е различно од другите.

Без разлика дали прославувате некоја специјална пригода или само сакате еден обичен ден да го претворите во незаборавно искуство, богатото и уникатно мени со услуги ќе Ви понуди соодветни третмани наменети за сечиј вкус. Денешната посета на АУРА јас ја посветив на маникир и педикир, нешто во што секогаш со задоволство уживам.
Летната колекција на ОПИ лаковите е неодолива, секогаш најмногу време трошам на тоа која боја е онаа која треба да ја имам на моите нокти. Се надевам последниот мој избор Ви се допаѓа.

photo: Simone Kalica