OCTOBER 1, 2017 / Fashion

WHITE SWEATER WEATHER

Every season there is a new type of sweater that is taking over the fashion world. This season as usual knit sweaters are trendy, but with big details. Just like the sleeves of the sweater I’m wearing.
While we are talking about colors, neutral colors are dominating- white, grey and baby pink. The outfit combinations with this sweater are infinite. You can wear it with your favorite pair of jeans, skirt, pants…

Crispy autumn days have arrived. It’s time to get yourself a new sweater, that not only will warm you but will also make your outfit unique.

Italian translation hereFrench translation here


Сезоната на џемперите официјално започна.  Тие се значајно парче од есенскиот гардеробер со кој ја поврзуваме една цела сезона, врзуваме мода и трендови, врзуваме и некоја многу топла и посебна приказна.

Секоја нова есен некој нов модел на џемпер не освојува од шопинг модните сајтови. Оваа сезона се носат плетени џемпери со предимензионирани детали, како што се на пример ракавите на мојот џемпер.
Кога сме кај боите доминираат неутралните нијанси – бела, сива и бледо розева. А комбинациите со овој џемер се неограничени. Може да се носи со омилениот џинс, миди здолниште, пантолони… 
Есенските ладни денови пристигнаа. Време е да си набавите нов џемпер, кој нема само да ве загрее, туку и ќе ви го разубави секој стајлинг .

Sweater: Shein here

Pants: Topshop here

Shoes: Stella McCartney here

Bag: Gucci here

Sunglasses: Dior here