SEPTEMBER 17, 2017/ FASHION

SAYING GOODBYE TO SUMMER

Stealing the last bits of summer with this outfit post. Autumn is right around the corner, and soon outfits will become layered, favorite summer pieces are being moved to the back of the closet, together with the memories of the long, warm and fulfilled summer.
I love browsing and seeing what pieces will be it this upcoming season, and choose the perfect clothing for the transition from summer to fall. When it’s still warm throughout the day, but in the morning and evenings it starts to become crisp, when we have to go back to our commitments and leave the nonchalant way of dressing behind.

And that is how I came up with this outfit: the ultimate classic white shirt, this time with a twist on the collar. Deciding on grey pants, hence grey is the new black this season. Both items are from Romwe.com
Accessorizing it with one of my favorite bags, this bucket bag from Marc Jacobs, that goes both with flats and heels like this Saint Laurent ones.

This is just an introduction for the upcoming outfit post for the new season, so expect a lot of interesting outfits and maybe inspire yourself if you are considering how to renew your closet for the fall.


Ги крадам последните летни мигови со овој аутфит пост, на прагот на есента кога облеката станува слоевита, кога омилените летни парчиња се селат на повисоките полици, заедно со спомените од долгото, топло и за мене патувачко лето.
Cо љубопитност ги разгледуваме моделите по кои новата сезона ќе стане славна….и избираме облека која е соодветна за овој премин од лето во есен. Кога е сеуште топло, а наутро и навечер свежо, кога се враќаме кон обврските и треба да ја заборавиме ноншалантноста на летната гардероба.

Ете така е комбиниран овој аурфит пост: вечната класика белата кошула овој пат со еден одличен штос на крагните (види за овој збор на македонски), везена апликација. Сивата боја е новата црна за оваа есен, па оттука изборот пантолоните да бидат сиви. И двете се од Romwe.com
Со мене е една од најомилените ташни  Marc Jacobs која често ја носам, а одговара и со равни и со чевли на висока потпетица како и овие Saint Laurent.

Ова е само вовед во идни модни постови посветени на новата сезона, па очекувајте интересни комбинации и во следните изданија и инспирирајте се доколку размислувате како да го освежите гардероберот со нешто ново од новата сезона.

Shirt: Romwe here

Pants: Romwe here

Bag: Marc Jacobs here

Shoes: Saint Laurent here (similar)

Sunglasses: Dior here

Photo: Simone Kalica