Fashion

Romwe Black Friday

November 23, 2017

It’s cozy, warm and essential. It’s the most important fashion trend of this season. That is the oversized sweater, a piece that everyone which likes a piece of clothing that has the epithet trend picks, and style it with the ultimate classic: jeans, pencil pants, skirts…

If you ask me this sweater should have pastel colors. It has enough volume to be noticed, that is why there is no need for bright colors. I am not an advocate for trends, but for one piece of the new season I make an exception. This time I choose the oversized sweater from Romwe. As you know Black Friday is tomorrow and Romwe is having a huge sale, free shipping and many many gifts. Use my code teona-5 to get more discount (code valid until the 23 of December)


Тој е удобен, топол и неопходен. Тој е најважниот моден хит на новата сезона. Тоа е XXL џемперот кој на себе го имаат сите оние кои бираат само едно модно парче кое го има епиетот тренд, а го комбинираат со вечната класика: џинс, цигара пантолони, мини здолниште…

Ако јас се прашувам пастелните бои се оние кои овој предимензиониран џемпер треба да ги има. Тој е доволно волуменозен за да биде забележан, затоа и нема потреба од јарки бои. Не сум поборник на трендови, но за едно парче во новата сезона правам исклучок. Овој пат изборот е XXL џемперот на Romwe. Како што знаете Black Friday е утре и Romwe има огромен попуст на целата нивна страна, бесплатна поштарина како и многу подароци. Искористете го кодот teona-5 за до добиете уште поголем попуст (кодот важи до 23 декември)

Photography: Simone Kalica

Sweater: Romwe here

You Might Also Like