JANUARY 29, 2017/ LIFESTYLE

THE CAKE DOLL HOUSE

One of the most uncommon things that you can give to yourself on a cold Saturday morning, is to go back to your childhood memories and find a place that reminds you of your childhood books.

 

In the chic neighborhood of Belgravia in London is located Peggy Porschen’s Parlour, famous pastry shop that looks magical, just like one the doll houses you used to play when little. It is sophisticated, pastel and very well decorated.

On its shelves you will be greeted with the cutest little sweet pastries, that not only look like they are from a picture book, but they also taste delicious and no one can say no to them.

From cupcakes, to cakes…from flavors rich with crème to strawberries and champagne fillings.

Steal yourself a table, because it is hard to come across a free one and let yourself drift away in the world of sweet satisfaction, combining them with tea.

I chose strawberry and champagne cake to remind me of the summer time and I had to add a chocolate cupcake, because you can not settle for only one. Rose tea was my pick and it is worth the try.

Everything is served on pastel plates and cups, just like my outfit.


Едно од најнеобичните нешта кои можете да си ги подарите на себеси во едно ладно саботно претпладне, е да се вратите во детските спомени и да најдете место кое потсетува на детските книги или сликовници.

Во шик квартот Белгравија во Лондон е сместена Peggy Porschen’s Parlour, познатата слаткарница која делува волшебно, како куќа на некоја од Вашите кукли од кои не сте се раздвојуваме во детството. Таа е софистицирана, пастелна и деликатно уредена слаткарница.

На нејзините рафтови ќе Ве пречекаат прекрасни слатки задоволства кои не само што изгледаат како во сликовниците, туку имаат фантастичен вкус на десерти на кои не можат да одолеат дури и оние кои се зарекле дека нема да консумираат десерти.

Од капкејкси, до торти…од вкусови богати со кремови до јагоди и шампањ филови. Украдете една маса, зошто тешко се доаѓа до слободно место и опуштете се во светот на слатките задоволства, комбинирајќи ги најдобро со чај.

Јас избрав торта со јагоди и шампањ крем  да ме потсетат на соништата од летните денови и морав да додадам еден чоколаден капкејк за крај, затоа што едноставно не можете да останете со само еден избор. Чај од ружи е мојот избор и е исклучителен.

Се е послужено на пастелни чинии и шољи, како што е и мојот денешен аутфит.