JUNE 24, 2016/AFRICA, TRAVEL

MARRAKESH

As many lives as you have, in one you must visit Morocco. If you seek adventure, exoticism and cultural contrast, if you want the best mint tea and scented cookies…One thing is certain, Morocco wont leave you indifferent. Marrakesh was my benchmark. City whose scenes are seen through the forgotten streets of Medina. Walking through is like time traveling to the medieval time. They are actual narrow mazes markets for leather, crystal, gold, silver, Moroccan cuisine, fruit and vegetables, fish and all sorts of spices.

 

Places that you should must visit in Marrakesh are the Bahia Palace, and El Badi Palace which is a true example of Arab-Andalusian art. Impressive entrances, beautiful colorful fountains and gardens.

If you need a refreshment, think of the most beautiful fresh mint tea. You will find the best tea and view at the Café des Epices, with a beautiful rooftop terrace that has the best sunset, and just below is located the Jamaat El Fna square. On the square you will see acrobats, dancers, snake tamers, fire eaters, henna tattoo artist, fortune tellers…All this is Marrakesh.


Колку и да имате животи, во еден од нив вреди да се види Мароко. Ако сакате авантура, егзотика и културни контрасти, ако сакате најдобар чај од мента и мирисни колачиња….едно е сигурно, од Мароко нема да се вратите равнодушни.

Маракеш беше мојата одредница. Градот чиј призори се гледаат низ заборавените улички на Медина. Шетањето низ неа е враќање во живот на средновековните пазари и сеуште живите занаети. Тие тесни лавиринти се всушност пазари за филигарн, кожа, кристал, злато, сребро, храна со необиечн вкус, овошје, зеленчук, риби од сите врсти, слатки со неизмерно изобилство на зачини.

Места кои никако не смеете да ги заобиколите во Маракеш се Платата Бахиа, и Ел Бади палатата која е вистински пример на арапско-андалузиската уметност. Импозантни влезови, убави шарени фонтани и градини.

Потребно Ви е освежување, помислете само на најубавиот чај од свежа мента. Најдобрата локација за тоа Cafe des Epices кој ја има најубавата тераса на покривот од која се гледа зајдисонцето и пред себе Џама Ел Фна плоштадот.

Акробати, танцувачи, свирачи, скротувачи на змии, голтачи на оган, улични уметници кои цртаат тетоважи со кана, предскажувачи на удбината…Сето ова е Мароко.