DECEMBER 3, 2017 / LIFESTYLE

FESTIVE CHEERS

If you had the chance of visit a city such as Vienna during the Christmas period, you will never forget the ice skating or the mulled wine. If you have found yourself during that exact period in Switzerland, you will never forget the snow covered streets in the small mountain villages and the train rides. But, if you are in London in this period then Winter Wonderland is the perfect memory for celebrating these days.

Combination of a Christmas market and a fantastic themed park. If the traditions of Christmas markets date back to the 1298 in medieval Vienna, Winter Wonderland exists only 10 years but, became a fantastic weekend city break for many Europeans. Located in the beautiful Hyde Park, it is a spectacular Christmas event in the heart of the city.

For 6 weeks Hyde Park is transformed in a magical world of wonders and festive celebrations. It offers different types of fun, from ice skating on the biggest open air rink in England, to the arctic adventure in Magical Ice Kingdom, fantastic circus acrobatics and a fantastic view of London from the Ferris wheel.

More than a 100 attractions in Hyde Park, followed with delicious food from roasted nuts, churros…to a whole German village with traditional food stalls, mulled wine and music that you can’t resist not to dance to. These days forget the everyday for a moment and enter the world of winter wonderland.


Ако сте имале можност пред големите празнувања да посетите град како Виена никогаш нема да го заборавите лизгањето на мраз и вкусот на вареното вино. Ако пак во тој ист период сте се нашле во Швајцарија спомените на покриените со снег улички во малите планински села и возењето со возовите се вечен незаборав. Но, ако сте во Лондон во овој период, тогаш сигурно Winter Wonderland е вистински спомен од славењето на овие предбожикни денови.

Спој на божикен маркет и фантастичен забавен луна парк. Ако традициите на божиќните маркети датираат од далечната 1298 во средновековна Виена, Winter Wonderland постои само 10 години но стана фантастичен викенд сити брејк за многу Европјани. Лоциран во прекрасниот Хајд Парк, претставува спектакуларен празничен настан во срцето на метрополата. 6 недели Хајд Парк е трансформиран во волшебна земја на чудата и зимски божикни празнувања. Нуди различна забава, од лизгање на најголемото лизгалиште под отворено небо во Британија, преку арктичка авантура во Magical ice kingdom, фантастични циркуски акробации и фантастичен поглед на Лондон од џиновскиот панорамско тркало.

Над 100 спектакуларно празнични атракции во Хајд парк, пропратени со вкусна храна од печени костени, чурос….до цело германско село со традиционални штандови за храна, варено вино и музика која нема шанса да не ве натера да заиграте. Овие денови заборавете на миг на секојдневието и влезете во светот на зимската магија.