AUGUST 26 2018/ BEAUTY

DIRTY LOVE

Few weeks ago Your Secret Crush Coffee Scrub arrived in my mail, and I was really excited to try out this product since I am always in the hunt for a body scrub and I had seen this one multiple times across social medias and a few of my blogger friends had been using it.
Пред неколку недели Your Secret Crush Coffee Scrub пристигна во моето поштенско сандаче, и морам да признам дека бев многу возбудена да го пробам овој продукт затоа што секогаш сум во потрага по скрaб за тело а и го имав неколку пати видено по социјалните мрежи и некој од моите блогерки другарки го имаа користено.
First thing that impressed me was that it was 100% natural, cruelty free and vegan, next thing was the ingredients it had. The past coffee scrubs I used for my body lacked oils in them, which caused my skin to become dry after using it and break. Your Secret Crush coffee scrub contains 6 oils, and I was really excited to test it. So, in the past few weeks I tried it out, and today I will tell you my impressions on it.
Прво нешто што ме заинтересира беше тоа што е 100% природен, не е тестиран на животни и е вегански, следно нешто беше состојките што ги има. Во минатото скрабовите за тело на база на кафе што сум ги користела имаа недостаток на масла, што ја остваа мојата кожа доста сува после нивна употреба. Your Secret Crush coffee scrub содржи 6 видови на масла, i едвај чекав да го истестирам. Така што во последните неколку недели го користев, и денес ќе го споделам со вас моето мислење.
Your Secret Crush coffee scrub is mainly used for body, face and some even use it for their hair. It’s main ingredient as you can guess is coffee which exfoliates dry and flaky skin, while cleansing the skin at the same time moisturizing it. Caffeine targets acne, psoriasis and eczema, because it stimulates blood flow and good circulation helps repairing the skin. It can also reduce blackheads, lower the visibility of scars and stretch marks, and helps to reduce cellulite and gets rid of ingrown hair. As I mentioned previously it contains 6 oils some of which are  grape, almond and coconut oils which are anti-inflammatory and anti-bacterial. It also contains vitamin E an antioxidant that repairs skin, targets dryness, acne and fine lines. So far I have used the scrub on my body and face, and I must say I am more than satisfied.
Your Secret Crush скработ за тело е наменет за тело и лице а некои дури и го користат за коса. Неговата главна состојка, како што може да претпоставите е кафето, кое ја отстранува сувата и ронлива кожа, додека во исто време ја чисти и ја влажни кожата. Кафеинот е одлична состојка за борба против акните, псоријази и егземи, затоа што го стимулира крвотокот а добрата циркулација помаго во регенерирање на кожата. Исто така ги намалува црнките, видливоста на стрии и лузни, како и помага со намалување на целулитот и поткожни влакна. Како што кажав и претходно скработ се состои од 6 масла, од кои некои се од грозје, бадем и кокос кои се против воспалување на кожата и делуваат антибактериски. Исто така содржи и Витамин Е, антиоксидант кој ја регенерира кожата, особено на сувите делови, акните и брчките. Досега јас го имам користено скработ за моето тело и лице, и морам да признам дека сум повеќе од задоволна.
For my body I use it 2-3 times per week after I shower. I apply it in circular motions all over my body, especially in the areas where I have in grown hair and stretch marks. I leave it for 7-10 minutes and then rinse it off. Tip: for in grown hair is best to do it 1-2 days before you wax. It exfoliates my skin, removing the dead skin cells and at the same time it moisturizes my skin leaving it soft, I don’t even need to apply lotion after using it. So far I have noticed that it removes ingrown hair, and makes my skin feel so soft. As for stretch-marks I think  you need to use the scrub regularly for a longer time, since it takes longer for their visibility to be reduced, especially for me since I have a darker skin tone.
За телото го користам 2-3 пати неделно после туширање. Го нанесувам со кружни движења на сите делови, особено на деловите каде што имам поткожни влакна и стрии. Го оставам да седи 7-10 минути па потоа го плакнам со вода. Совет: за поткожните влакна најдобро е да го правите 1-2 дена пред депилација. Прави пилинг на кожата, ги отстранува мртвите клетки и во исто време ја хидрира кожата оставајќи ја мека, дури немам потреба да ставам крем за тело после употреба. Досега имам забележано дека ги отстранува поткожните влакна, и прави мојата кожа да е мазна и мека. Кога станува збор за стриите претпоставувам дека скработ треба да се користи редовно подолг период за да се намалени видливоста на стриите особено кај оние како мене што имаат потемен тен на кожа.
For my body I use it 2-3 times per week after I shower. I apply it in circular motions all over my body, especially in the areas where I have in grown hair and stretch marks. I leave it for 7-10 minutes and then rinse it off. Tip: for in grown hair is best to do it 1-2 days before you wax. It exfoliates my skin, removing the dead skin cells and at the same time it moisturizes my skin leaving it soft, I don’t even need to apply lotion after using it. So far I have noticed that it removes ingrown hair, and makes my skin feel so soft. As for stretch-marks I think  you need to use the scrub regularly for a longer time, since it takes longer for their visibility to be reduced, especially for me since I have a darker skin tone.
За телото го користам 2-3 пати неделно после туширање. Го нанесувам со кружни движења на сите делови, особено на деловите каде што имам поткожни влакна и стрии. Го оставам да седи 7-10 минути па потоа го плакнам со вода. Совет: за поткожните влакна најдобро е да го правите 1-2 дена пред депилација. Прави пилинг на кожата, ги отстранува мртвите клетки и во исто време ја хидрира кожата оставајќи ја мека, дури немам потреба да ставам крем за тело после употреба. Досега имам забележано дека ги отстранува поткожните влакна, и прави мојата кожа да е мазна и мека. Кога станува збор за стриите претпоставувам дека скработ треба да се користи редовно подолг период за да се намалени видливоста на стриите особено кај оние како мене што имаат потемен тен на кожа.
photo: Simone Kalica
LATEST POST
LATEST VIDEO
CURRENT LOCATION
SUBSCRIBE