MARCH 26, 2017/ LIFESTYLE

BESPOKE BISCUITS

I don’t know about you, but I have a special love towards biscuits and cookies. From the simplest ones made from butter that we dip in milk for breakfast, to the sophisticated ones, on which creativity, artistic talent and aesthetic is shown, that make you not wanting to eat them because they look like small art pieces.

For the second ones, I have two favorite locations. The first ones are from Daniela Cvetanovska, which I will probably tell you about this coming Easter, and the second location is Busciuteers located in Notting Hill.

Не знам за вас, но јас имам посебна љубов кон бисквитите.

Од оние наједноставни направени со путер кои ги потпопуваме во млеко за појадок, до оние наjсофистицирани, на кои се покажува инвентивноста, уметничкиот талент и естетиката и едноставно ти е жал да ги јадеш, зошто изгледаат како мали уметнички творби.

За овие вторите имам две омилени локации. Една се бисквитите на битолчанката Даниела Цветановска за кои најверојатно овој Велигден ќе имам што да Ви кажам, а втората локација е Biscuiteers лоцирана во Notting Hill.

Познатa по своите со љубов направени, бескрајно вкусни и уметнички исцртани со ајсинг креации. И ова може да биде едно совршено место за попладневен чај. Овој бутик за бисквити стана познат со добра причина. Бисквитите се вкусни, исцртани со голема љубов кон деталите и на секоја бисквита се работело малку подолго од вообичаено.

И самиот амбиент внатре е прекрасен, како мала работилница во која не само што уживате јадејќи или купувајќи, туку можете да погледнете и како се изработуваат, па и сами да се запишете на работилница за украсување на бисквити.

Секоја сезона носи нови теми исцртани на слатките бисквити.

Има можност да нарачате и персонализирани бисквити.

Низ фотографии Ви ја прераскажувам оваа моја бисквит блог приказна во која сум сигурна ќе уживате.