MAY 4, 2019 / FASHION

4 SPRING OUTFIT IDEAS FROM TOM TAILOR X TONI GARRN

German supermodel Toni Garrn did a limited edition collection for Tom Tailor, that just dropped in stores. Natural looks, nude colors, stylish yet with sporty elements are just few of the words to describe this collection. Inspired by Germany, Hamburg and the dunes, Toni Garrn capsule collection for Tom Tailor is everything you will need this spring. Keep reading to see my outfit ideas for this spring.


Само што излезе лимитарана колекција која Германскиот супер модел Тони Гарн ја направи за Том Тејлор. Минималистички дизајн, земјени бои, шик но сепак со спортски елементи можат да ја опишат оваа колкеција. Инспирирана од Германија, Хамбург и дините, колекцијата на Тони Гарн за Том Тејлор е се што ви треба оваа пролет. Продолжете да читате за да ги видите моите идеи за модни комбинации за оваа пролет.

Starting off with my favorite piece from the collection, the stripped jumpsuit. I styled it with nude flats and a wooden bag. Perfect for a coffee date.


Почнуваме со моето омилено парче од оваа колекција, комбинизонот на штрафти. Го искомбинирав со крем балетанки и дрвена ташна за да добие. Совршена комбинација за дневна прошетка.

You can tell that the stripped print is still going strong. Very casual yet chic. Styled the pants with a simple printed creme T-Shirt and white sneakers.


Можете да забележите дека принтот на линии е сеуште популарен. Кежуал но сепак шик, овие пантолони со едноставна крем маица и бели патики.

If there is one it piece you would need this season, that is the shirt dress. This stripped blue shirt dress is perfect for both spring and summer look. You can create many looks from this, I decided to unbutton the two top buttons to be able to wear it off the shoulders. Paired it up with flats, sneakers can also work very well and a wooden bag.


Ако има едно ит парче кое мора да го имате оваа сезона, тогаш тоа е кошула фустан. Овој кошула фустан со линии е одличен за пролет и лето. Можете да направите безброј комбинации со него, јас ги откопчав горните петлици за да можам да го носам off the shoulder. Искомбиниран со балетанки, патики би одговарале исто така и дрвена ташна.

Last look. My mom always says to me that white jeans suit me so well, yet I almost never wear them (probably afraid of staining them haha). This spring that will change since this Tom Tailor x Toni Garrn white jeans are one of my current favorites. Paired it up with a simple white T-shirt and to spice it up I wore the shirt dress, from the previous look, as a jacket. Espadrilles or in my case sneakers will go perfect with this look.


Последна комбинација. Мојата мајка секогаш ми велела дека бели фармерки ми стојат убаво, иако јас никогаш и не носам (вероватно затоа што ќе ги извалкам брзо хаха). Оваа пролет ова ќе се промени бидејќи овие Том Тејлор х Тони Гарн бели фармерки се едни од моите моментални фаворити. Искомбинирани со едноставна бела маица и за комбинацијата да не биди монотона го ставив фустанот од минатата комбинација. Еспадрили или во мојот случај патики одговараат совршено со овој изглед.

Hope you liked this post and found some inspiration for your spring looks. All outfits are from Tom Tailor x Toni Garrn collection.


Се надевам ви се допадна овој пост и дека ве инспирира за некоја ваша следна пролетна комбинација. Сите парчиња се од Том Тејлор х Тони Гарн колекцијата.

Coat: Blagoj Micevski

Photography: Simone Kalica