Lifestyle

Season of Tranquillity

November 18, 2018

Slowly fall is coming to an end…the weather is getting colder and the days are becoming shorter. Although I am sad that fall is about to end (I just love this season), I have to admit I am pretty excited for winter. I mean winter decorations, gift shopping, hot chocolate and going home for the holidays it doesn’t get better. Last week I went home to Macedonia for a few days and I managed to fit in a few shootings with Simone.

The weather was amazing, it was still warm and sunny so we decided to finally realize an idea we had since the summer. A picnic at a spot that not that many people know, just a few minutes drive out of Bitola. After three weeks of intense traveling Scotland-London- Vienna- London- Skopje- Bitola, a peaceful afternoon in the woods was all I needed.

The scenery was picture perfect, so it was hard not to snap some photos (I mean the sun flares say it all). Tell me how you like the photos, and see you next week!


На есента полека и се приближува крајот…времето станува заладува и деновите стануваат пократки. Иако сум тажна што есента е на самиот крај (едноставно го обожавам ова годишно време), мора да признаам дека сум возбудена за зимата. Мислам божиќни декорации, купување подароци за најблиските, топло чоколадо и поминување време дома за празниците нема подобро. Минатата недела бев вратена во Македонија на само неколку дена па успеав да најдам време за неколку фотосесии со Симоне.

Времето беше прекрасно, сеуште топло и сончево па се одлучивме конечно да реализираме една идеја која што ја имавме со Симоне смислено уште во летото. Пикник на место кое е помалку познато на луѓето, а е на само неколку минути возење од Битола. После три недели интензивно патување Шкотска- Лондон- Виена- Лондон- Скопје- Битола, мирно попладне во природа ми беше потребно.

Локацијата беше совершена за фотографирање, така да беше тешко да не направиме неколку фотографии. Кажете ми како ви се допаѓаат фотографиите и се читаме следна недела!

Photography: Simone Kalica

You Might Also Like