Fashion

Noir

July 22, 2018

A couple of months ago I shared few of my favorite pieces from the Naomi Campbell capsule collection for Tom Tailor (you can see it here). Just a few weeks ago, she released a new summer collection and I must say I even like it more than the previous one.

This black maxi dress was love at first sight, black is not usually considered a color you would wear in summer, but I am the type of person that argues that black has no season, and you can wear it whenever. This dress is a mixture of dressy and casual. Made out of chiffon it flows perfectly with the summer breeze, it is definitely one of those dresses that turns around eyes, not because it is too much, but because of its simplicity.

The shooting location for this dress was perfect, St. Jovan Kaneo in Ohrid is an amazing landscape and the perfect backdrop for this dress. I hope you liked this post.


Пред неколку месеци споделив со Вас некои од моите омилени парчиња од новата колекција на Том тејлор во соработка со Наоми Кембел (можете да погледнете тука). Пред неколку дена, излезе нова летна колекција и морам да признаам дека ми се допаѓа повеќе од првата.

Овој црн макси фустан беше љубов на прв поглед, црната обично многумина избегнуваат да ја носат во лето, но јас сум оној тип на луѓе кои што велат дека црната боја нема сезона, и може да се носи секогаш. Овој фустан е микс од свечено и кежуал. Напревон од шифон, одлично се движи со летниот ветер, и дефинитивно е еден од оние фустани кои што вртат погледи, не затоа што е премногу сложен, туку поради неговата едноставност.

Локацијата за фотографирање на овој фустан беше одлична. црквата Св. Јован Канео во Охрид е еден од најубавите пејсажи и совршена позадина за овој фустан. Се надевам Ви се допадна овој пост.

Photos: Simone Kalica

You Might Also Like