Fashion

How to wear Polka Dots

September 30, 2018

This spring and summer were over flooded with polka dot prints. And it seems that this fall polka dot print will still be in trend. Since the weather in London is still pretty warm and sunny, it is perfect to wear lighter clothes as much as I can before I transit into warm coats and chunky knits.

I wasn’t a big fan of the polka dot trend, but when I saw this polka dot blazer from Shein I loved it and had to get it. It is perfect for the transitional weather from summer to fall. Light but still keeps you a bit warm and at the same time its very stylish. It works both for day and night looks and you can create casual as well as more formal outfits. I combined it with this minimalistic white t-shirt with a very simple sketch. And a good pair of jeans to create a look suitable for lunch around town.

I would suggest not going overboard with the polka dot print, keep it to one piece that contains polka dot, that way you will keep it simple. Also choose smaller polka dots print instead of big.


Оваа пролет и лето беа преплавени со принтот со точки, и изгледа дека и оваа есен трендот продолжува. Бидејќи времето во Лондон е сеуште топло и сончево, одлично е да се искористи периодот на носење на полесни алишта пред да преминеме во дебелите палта и плетените џемпери.

Искрено не бев некој голем фан на принтот со точки, но кога го здогледав ова сако од Shein се заљубив и морав да го имам. Одличен е за меѓупериодот лето/есен. Доволно дебел да те стопли и воедно изгледа доста шик. Може да се носи и во дневни и ноќни комбинации, како и да се комбинира во кежуал и поформални изданија. Јас го искомбинирав со бела маичка со минимален принт. И добар пар на џинс за едно попладне.

Би препорачала да не преоптоварувате со принтот, носете по едно парче во комбинација за да не биди премногу. Исто така бирајте принт каде што точките се помали.

Blazer: Shein here

T-shirt: Shein here

Jeans: Topshop here

Shoes: Massimo Dutti

You Might Also Like