JANUARY 28, 2018/ FASHION

GET CAPE, WEAR CAPE

Capes have been knocking about for a few seasons now, but not everyone feels comfortable pulling the cover-up off. So whether you’re after a cape for weekdays , the weekend or your evening wardrobe, here’s how to style it up right.

 

I’m always into a high/low mix, and the idea of a fancy, elegant cape worn with sawn-off jeans is genius. Heels help add to the glamorousness of the idea—but feel free to dress it down further with flats or boots. What are your thoughts on wearing a cape this season? Let me know in the comments below!


Наметките веќе неколку сезони со ред се тренди но, не секој се охрабрува да ги носи. Но, доколку сте од оние кој што не се плашат да експериментираат со облеката еве идеја како да ја искомбинирате наметката за дневна комбинација.

Секогаш комбинирам висока со ниска мода, така да комбимацијата на класична елегантна наметка со црн џинс е генијална. За поелеганта или вечерна комбинација можете да додадете високи подпетици, но и рамен чевел е сосема доволно. Кое е вашето мислење околу носењето на наметки оваа сезона? Оставете коментар со вашето мислење.

 

Cape: Shein here
Jeans: Topshop here
Boots: Asos here
Bag: Burberry here