Lifestyle

Bespoke Biscuits

March 26, 2017

I don’t know about you, but I have a special love towards biscuits and cookies. From the simplest ones made from butter that we dip in milk for breakfast, to the sophisticated ones, on which creativity, artistic talent and aesthetic is shown, that make you not wanting to eat them because they look like small art pieces.

For the second ones, I have two favorite locations. The first ones are from Daniela Cvetanovska, which I will probably tell you about this coming Easter, and the second location is Busciuteers located in Notting Hill.

Known for being made with love, delicious and artistically drawn with creations made out of icing. This can be a perfect place for afternoon tea. This shop for biscuits became famous because of its delicious biscuits, made with lot of love, and every biscuit takes a bit longer to be made than usual.

 

The ambient inside is wonderful, small workshop in which you enjoy eating or buying, you can also see how they are made, and you can even sign up to learn how to make and decorate biscuits.

Every season brings new themes drawn on this cute biscuits. You can order personalized biscuits as well. Through photos I’m retelling you this biscuit story, which I am sure you will enjoy.

Не знам за вас, но јас имам посебна љубов кон бисквитите.

Од оние наједноставни направени со путер кои ги потпопуваме во млеко за појадок, до оние наjсофистицирани, на кои се покажува инвентивноста, уметничкиот талент и естетиката и едноставно ти е жал да ги јадеш, зошто изгледаат како мали уметнички творби.

За овие вторите имам две омилени локации. Една се бисквитите на битолчанката Даниела Цветановска за кои најверојатно овој Велигден ќе имам што да Ви кажам, а втората локација е Biscuiteers лоцирана во Notting Hill.

 

Познатa по своите со љубов направени, бескрајно вкусни и уметнички исцртани со ајсинг креации. И ова може да биде едно совршено место за попладневен чај. Овој бутик за бисквити стана познат со добра причина. Бисквитите се вкусни, исцртани со голема љубов кон деталите и на секоја бисквита се работело малку подолго од вообичаено.

И самиот амбиент внатре е прекрасен, како мала работилница во која не само што уживате јадејќи или купувајќи, туку можете да погледнете и како се изработуваат, па и сами да се запишете на работилница за украсување на бисквити.

Секоја сезона носи нови теми исцртани на слатките бисквити.

Има можност да нарачате и персонализирани бисквити.

Низ фотографии Ви ја прераскажувам оваа моја бисквит блог приказна во која сум сигурна ќе уживате.

 

You Might Also Like